Blog, Novosti

Pierre Lassonde: Zlato raste na 20.000 dolara

Pierre Lassonde pionir je na tržištu sirovina kao što su plemeniti metali. S Francom Nevadom smjestio je prvu streaming tvrtku na tržište kapitala. Tvrtka Franco Nevada danas je vrijedna 20 milijardi dolara. Predsjednik Pierre Lassonde dao je intervju za kitco.com o budućim izgledima zlata. On vidi zlato u rasponu od 20 000 dolara u naredne dvije do pet godina.

Pierre Lassonde objašnjava da će trebati neko vrijeme dok novac koji se upumpava na tržište stigne do ljudi. Trebat će i neko vrijeme da se lanci opskrbe obnove. Međutim, predsjednik Franco Nevade vjeruje da će se Dow Jones i zlato približiti. Cijena zlata je prošla razdoblja kada su razine blizu, ako ne i jednake, Dow indeksu.

Lassonde kaže: “Ne znam hoće li Dow iznositi 23 000 ili 16 000 dolara, a čak i ako je [omjer] dva prema jedan, želio bih napomenuti da će cijena zlata uskoro biti mnogo veća nego što je danas”. Lassonde također napominje da je zlato još uvijek u relativno ranoj fazi bikovskog tržišta, zasebno zalihe zlata za eksploataciju. Eksploatacija zlata je dug proces i Lassonde napominje da će količina uskoro biti višestruka nego danas.

Izvor: Kitco.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)